Arbeidsmarktanalyse Klantcontact Q1 + Q2 2017

Intermediars en uitzendbureaus weten klantcontact vacatures gemiddeld 10 dagen sneller in te vullen dan directe opdrachtgevers. Dit blijkt uit de Arbeidsmarktanalyse Q1 + Q2 2017 van FINTREX. Ook neemt het verschil in de duur om klantcontact vacatures te vullen tussen uitzendbureaus en directe opdrachtgevers steeds meer toe. Zo doen direct werkgevers er steeds langer over en vullen uitzendbureaus de klantcontact vacatures steeds sneller in.

Tegelijkertijd wordt de vraag naar klantcontact medewerkers steeds groter. Uit de Arbeidsmarktanalyse blijkt dat er in 2017 een sterke stijging is geweest in het aantal klantcontact vacatures. Hierbij is de vraag naar klantcontact medewerkers het grootst in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland.

De FINTREX Arbeidsmarktanalyse toont de ontwikkelingen binnen de klantcontact arbeidsmarkt in vergelijking met de algemene Nederlandse arbeidsmarkt in het eerste en tweede kwartaal van 2017. Deze analyse bevat de volgende thema’s:

– De ontwikkeling van werkgelegenheid en werkloosheid binnen de klantcontact branche
– De gemiddelde tijdsduur om klantcontact vacatures te vervullen
– De demografische gegevens van de gezochte klantcontact profielen
– Het aandeel van Wft opleidingen binnen de klantcontact branche

Ieder kwartaal automatisch de nieuwste arbeidsmarktanalyse ontvangen? Abonneer u kosteloos via onderstaand formulier. Wij zullen naast de FINTREX arbeidsmarktanalyse geen andere informatie toesturen.