Klantcontact banenmotor met grootste aandeel vacatures in Nederland


ROTTERDAM – Het aantal banen in Nederland is inmiddels opgelopen tot meer dan 218.000. Het grootste aandeel van de vacatures bestaat uit banen in klantcontact. Alleen al voor de functie klantenservice medewerker zijn er 59.976 vacatures, 27,5% van het totaal openstaande vacatures. Het tekort aan arbeidskrachten is dan ook met name in deze branche voelbaar.

Dat de vacatures in deze branche zo hard groeien is te verklaren doordat er steeds meer zaken op afstand geregeld worden. “Een hypotheek sluit je bijvoorbeeld steeds vaker online en via de telefoon af en veel banken sluiten en bieden alleen op afstand advies,” aldus Mariska van der Staaij, People manager bij FINTREX. “De functie van hypotheekadviseurs is natuurlijk al uitdagend, maar over een afstand wordt dit nog ingewikkelder, omdat je dan alleen tekst en stemgebruik hebt om jezelf duidelijk te maken.”

Banen in het klantcontact worden dan ook steeds veelzijdiger en er wordt dan ook veel meer van de medewerkers gevraagd. Dat maakt het in deze krappe arbeidsmarkt soms lastig om de juiste persoon op de functie te kunnen plaatsen. “Klanten geven vragen en opmerkingen door via allerlei kanalen, zoals Instagram en Facebook. Daardoor is er tegenwoordig bij veel bedrijven een sterke lijn tussen de marketing afdeling en klantcontact. Dat maakt de functie leuker en afwisselender. Het heeft ook tot gevolg er meer eisen aan medewerkers gesteld worden.”

Met zoveel banen is er voor iedereen die aan de slag wil in het klantcontact, wel een baan die bij hem of haar past. Mensen die op zoek zijn naar een leuke functie maar niet weten welke opties er zijn, worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met FINTREX. Hetzelfde geldt voor werkgevers die moeite hebben met het vinden van een juiste medewerker.