Uitzendbureau vervult vacature 12 dagen sneller dan directe werkgever

Uitzendbureaus wisten in het vierde kwartaal van 2017 klantcontact vacatures gemiddeld 12 dagen sneller in te vullen dan directe werkgevers. Waar directe werkgevers hier 37 dagen over doen, duurt dit bij intermediairs en uitzendbureaus 25 dagen. Dit blijkt uit de FINTREX arbeidsmarktanalyse over de klantcontact branche. Opvallend is dat het verschil tussen de periode waarin directe werkgevers vacatures invullen versus de periode waarin uitzendbureaus dit doen steeds groter wordt. Dit kan verklaard worden door de professionalisering van de uitzendbranche en doordat de sollicitant uitzendbureaus steeds beter weet te vinden.

In Q4 van 2017 heeft de uitzendbranche weer voor veel nieuwe medewerkers gezorgd. Er zijn dit kwartaal alleen al 24.000 medewerkers gestart via de uitzendbranche. Op dit moment is de uitzendbranche goed voor 834.000 banen. Hierdoor is inmiddels één op de tien banen een baan via de uitzendbranche. In vergelijking met 2016 is het aantal openstaande vacatures in 2017 gestegen met 56.000 vacatures. Dit is een stijging van 21%.

Alhoewel het aantal openstaande vacatures in 2017 flink gestegen is, laat de arbeidsmarktanalyse zien dat er in het vierde kwartaal van 2017 geen stijging was in het aantal klantcontact vacatures. Dit is te verklaren doordat het hoogtepunt van het aantal klantcontact vacatures vaak in Q3 ligt vanwege het Eindejaarswerk. Dit is de periode waarin zorgverzekeraars het aantal klantcontact medewerkers flink opschalen, omdat zij in de laatste maanden van het jaar veel vragen van klanten ontvangen over het wisselen van zorgverzekeraar. Waar er in Q3 nog 7491 nieuwe klantcontact vacatures bij kwamen, is dit in Q4 gezakt naar 6438 vacatures.

 Download hieronder de volledige FINTREX Whitepaper Arbeidsmarktanalyse Klantcontact Q4 2017.

Whitepaper Klantcontact Q4 2017

Ieder kwartaal automatisch de nieuwste arbeidsmarktanalyse ontvangen? Abonneer u kosteloos via onderstaand formulier. Wij zullen naast de FINTREX arbeidsmarktanalyse geen andere informatie toesturen.